Uthyrning

Vi renoverar framförallt äldre hus och har som ambition att behålla karaktären av bostaden samtidigt som man moderniserar. Moderniseringen görs för att dels få hyresgästen att trivas men också att uppfylla de krav som finns kommunikation, värmehållning och VA.

Långsiktighet och hållbarhet i samklang med miljö och natur, är ledord.

Lägenheterna riktar sig mot framförallt yngre människor som ännu inte skaffat sig familj och barn samt äldre som inte längre har hemmavarande barn och som kanske också flyttat från sitt hus. Lägenheterna har samtliga tillgång till egen trädgård för att man skall känna friheten som om man har med ett hus. Lägenheterna är mellan 60-100 kvm och passar framförallt 1-2 personer. Samtliga lägenheter ligger i Sätila.

Vi har för veckovis uthyrning en sommarstuga på ön Bolmsö i sjön Bolmen ca 2 timmar från Göteborg och det ligger i Småland. Sommarstugan är nyrenoverad med kök och badrum samt kamin och rymmer fyra personer. Om man är ett större sällskap så finns det två byggnader ytterligare med totalt sett fyra bäddar till.

Bolmsö uthyrning

Stugan ligger med egen strandtomt innehållande både sandstrand och klippor. Det ligger på en höjd ca 25 meter från stranden med västerläge. Vid stranden finns ett strandhus med bastu samt ett hus med ytterligare sängplatser vid behov. Det ligger ostört och med lite insyn och vi tycker det är ett paradis.

Sjön Bolmen är ca 50 km lång och 12 km bred. Det är fiskrika vatten och sjön är reglerad då man förser Skåne med dricksvatten.

Det finns båt med motor att hyra i tillägg och vi kan också ordna cyklar om man så önskar.

Sommarstugan ligger ca 25 km från Ljungby (E4) och där finns skyltar med Bolmsö. Från detta håll tar man bro över till ön. Om man kommer från Göteborg och västkusten så kan man istället för att köra runt sjön, ta färjan. Den avgår ca två gånger i timman dagtid och är kostnadsfri.

Lägenheter

På själva Hede Gård finns idag två lägenheter till uthyrning, Brygghuset och Annexet.

Brygghuset är en nyrenoverad lägenhet som är fristående som ett hus innehållande stort allrum med kamin, loft som rymmer en dubbelsäng och det är öppet mot kamin och allrum vid huvudändan, ytterligare ett sovrum samt stort kök vid entrén med matplats. Badrummet innehåller duschkabin. Enormt charmigt med egen uteplats via altandörrar från allrum.

Annexet är flygeln till huvudbyggnaden och innehåller sovrum med badrum och klädkammare, stort kök med matplats samt två rum i fil som fungerar som sällskapsrum. Man har egen garageinfart och trädgård i anslutning. Kamin finns i ett av sällskapsrummen. Lägenheten ligger en trappa upp men med entré med egen farstu och burspråk/tambur.

En kilometer från Hede Gård ligger Disa Gård som är beläget mitt i centrum. Här hyr vi ut Garaget som är en tvåvåningslägenhet med enormt stor övervåning som idag fungerar som sovrum, ett kök, badrum med dusch och ett sällskapsrum med utgång mot sjösidan och en mycket stor altan. Vidunderlig utsikt över Lygnern och uppvuxen fruktträdgård utanför.